ilia24.gr
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 12:59

 Συγκίνηση και ενθουσιασμό προσέφερε η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου!-ΦΩΤΟ

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2019  το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια  ξεχωριστή εκδήλωση,  με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πύργου.

Η αίθουσα του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ αποδείχτηκε μικρή για να υποδεχτεί το μουσικό κοινό της πόλης μας, το οποίο έζησε  δύο απολαυστικές μελωδικές ώρες, μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Το έναυσμα της εκδήλωσης δόθηκε από την παιδική-εφηβική χορωδία του Ωδείου, όπου με μια φωνή και μια ξεχωριστή γλυκύτητα - υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Κατερίνας Ψαρρά, καθηγήτριας φωνητικής του Ωδείου, - ερμήνευσε Κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο. 

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ και Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους καθώς και όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση της Συναυλίας, ιδιαιτέρως δε τον Δήμαρχο Πύργου , τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού δήμου Πύργου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.  Με μία σύντομη ζεστή ομιλία ανέδειξε το μήνυμα των Χριστουγέννων, την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο, συνδυάζοντάς το με την αξία της μουσικής στη ζωή μας.  Εξάλλου η αγάπη ήταν και το μήνυμα της ξεχωριστής παράστασης του παιδικού θεατρικού εργαστηρίου του Ωδείου, που ακολούθησε! Οι μικροί πρωταγωνιστές σε ελάχιστο χρόνο, κατόρθωσαν με το ταλέντο τους και την καθοδήγηση του δασκάλου τους Σταύρου Ρομποτή ο οποίος διασκεύασε ειδικά για την παράσταση το διάσημο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο ευτυχισμένος πρίγκηπας», να εκφράσουν το νόημα της αληθινής αγάπης και φιλανθρωπίας.

Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος ο οποίος συνεχάρη το Ελληνικό Ωδείο Πύργου για την εκδήλωση συνδέοντας το μήνυμα των Χριστουγέννων και τη μακραίωνη σχέση του Χριστιανισμού με την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Χάρης Μικελόπουλος εξήρε το Ελληνικό Ωδείο Πύργου που επιτελεί σημαντικό εκπαιδευτικό & πολιτιστικό έργο, προσφέροντας στη νέα γενιά μουσική παιδεία, με την ευχή αυτή η πορεία να συνεχιστεί.   

Ακολούθησαν μαθητές του ωδείου σε επιλεγμένα κλασικά κομμάτια από τις τάξεις κιθάρας Θοδωρή Παναγόπουλου, πιάνου Τζένης Λάγιου, Μαρίας Ασημακοπούλου και Δώρας Ξένου, και τραγουδιού Κατερίνας Ψαρρά που εντυπωσίασαν με τις όμορφες ερμηνείες τους.

Μια ξεχωριστή στιγμή ήταν το μουσικό τρίο· με σολίστ τραγουδιού την εξαίρετη Κατερίνα Ψαρρά και την συνοδεία των καθηγητών Στράτου Κοντέλη στο φλάουτο & Δώρας Ξένου στο πιάνο σε γνωστές Χριστουγεννιάτικές μελωδίες.

Η Χορωδία του βυζαντινού  εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του πρωτοψάλτη Νικόλαου  Παπαδημητρίου έψαλλε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους, φέρνοντάς μας πιο κοντά στο πνεύμα των ημερών.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα από το νεοσύστατο τμήμα Παραδοσιακής Ελληνικής  Μουσικής του Ωδείου,  υπό τους ήχους του βιολιού του π. Γιώργη Αναγνωστόπουλου εκπαιδευτικού και Υπεύθυνου του Τμήματος, της Παναγιώτας Γεωργοπούλου στο σαντούρι, του Φώτη Τζανέτου στο κλαρίνο και του Θανάση Καραμπέτσου στα κρουστά, με τη συνοδεία του βυζαντινού χορού των νεαρών σπουδαστών και αποφοίτων βυζαντινής μουσικής.

Την όμορφη παρουσίαση επιμελήθηκε η Χριστίνα Σταλιά, Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια της Εκδήλωσης είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Καθηγητής Κιθάρας του Ωδείου Θοδωρής Παναγόπουλος. 

Την αποφώνηση έκανε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Ωλένης, Αθανάσιος ο οποίος συνεχάρη τους υπευθύνους του  Ωδείου για  την εξαιρετική βραδιά αλλά και για την αφοσίωσή τους στη πνευματική διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών, τονίζοντας ότι θα είναι πάντα αρωγός των προσπαθειών του.

             Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι: Θεοφιλέστατος Μητροπολίτης Ωλένης κ Αθανάσιος, εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ηλείας, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Μπράμος Περιφερειακός Σύμβουλος-Νομικός, Χάρης Μικελόπουλος Πρόεδρος και Αγγελική Ζάγκλαρη Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πύργου, Ανδρέας Αλεξόπουλος Πρόεδρος της ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ,  Κωνσταντίνος Νικολούτσος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Γεώργιος Μαραγκός Πρόεδρος Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Τραπεζικών Ηλείας & Αρχηγός της Ένωσης παλαιών προσκόπων Ηλείας, Θανάσης Δασκόπουλος Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου, Ιωάννα Τζουανοπούλου Πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Πύργου,  Τάκης Αντωνακόπουλος σύμβουλος του δημάρχου Πύργου, Χριστίνα Λαμπροπούλου άμισθη σύμβουλος σε θέματα Παιδείας του δημάρχου,  Γιάννης Πλεμμένος άμισθος σύμβουλος δημάρχου σε θέματα εθελοντισμού, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και τέλος οι Αιδεσιμότατοι : π. Νικόλαος Κατσιδήμας προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Πύργου, π. Άγγελος Ζέζας εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πύργου και ο π. Νεκτάριος Συμεωνίδης προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Πύργου.

Δημοσιογραφικά κάλυψαν την εκδήλωση η ΟΡΤ, το Ηλεία Live, η ΕΡΤ Πύργου, ο Vox Fm, ο Odigos.gr και ο φίλος δημοσιογράφος της Αυγής Πύργου Ανδρέας Καπογιάννης.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνετέλεσαν οι χορηγοί:

Χορηγοί  εκδηλώσεων :                                                                    

Σούπερ Μάρκετ  Τερζής, Φωτογραφείο Μπερτσάτος, Ανθοπωλείο Μοσχόπουλος

Χορηγοί:

Βιβλιοπωλεία Κορκολή, Κρεοπωλείο Αφοι Μαλλιόπουλοι – Γιάννης Μαλλιόπουλος, NISSAN Τσιώρης Ιωάννης, Είδη Υγιεινής Πλακάκια Πετρόπουλος, Ποτοποιία Μυλωνά, Κατεψυγμένα Μπαντούνας, Ξυλόγλυπτα – Αγιογραφίες Δια χειρός… ΜΠΑΣΤΑ, Εστιατόριο Βεγγέρα, Μπουκέτο Μπαλόνια, Φαρμακείο Νίκος Βαρδαμίδης, Ανδριόλας Group, Χειροποίητο Παραδοσιακό της Αρχαίας Ολυμπίας. 

Χορηγοί Επικοινωνίας : Οι Εφημερίδες ΠΑΤΡΙΣ, ΠΡΩΤΗ & ΠΡΩΙΝΗ

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.