ilia24.gr
Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 10:24

Με «πρωταγωνιστές» δύο αδέλφια και μια αλλοδαπή- Υπόθεση για …σήριαλ σε περιοχή της Ηλείας!

 

Μια πολύ περίεργη υπόθεση διαδραματίζεται τους τελευταίους μήνες σε περιοχή της Ηλείας,με «πρωταγωνιστές» αλλοδαπή γυναίκα και δύο αδέλφια, εκ των οποίων ο ένας είναι κατάκοιτος,

που υπέβαλαν μήνυση  εναντίον της  με το αιτιολογικό ότι έπεισε τον υπερήλικα πατέρα τους, να της μεταβιβάσει την περιουσία του λίγους μήνες πριν από το θάνατό του!

Πρόκειται για μια αληθινή  ιστορία που όμως φαίνεται είναι βγαλμένη μέσα από …πολύκροτες σειρές «σήριαλ» που παρουσιάζουν έντονο αστυνομικό και δικαστικό ενδιαφέρον, με το λόγο ωστόσο  να έχουν πλέον οι αρμόδιες εισαγγελικές  αρχές.

Μάλιστα σε σημείο της μηνυτήριας αναφοράς που έχει στη διάθεσή της η «ΠΡΩΤΗ», γίνεται λόγος για  «πλήρη αποκλεισμό του κατάκοιτου από την αλλοδαπή η οποία έφτασε  μέχρι του σημείου να ζητεί από τις αρμόδιες αρχές  να διατάξει την εξέταση του άλλου αδελφού από ψυχίατρο…».

Τα δύο αδέλφια είναι  ηλικίας άνω  των 50 ετών και  ο ένας αντιμετωπίζει  σοβαρά  προβλήματα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας) και στερείται λόγω της πλήρους αναπηρίας του οποιαδήποτε σωματική κίνηση.

 Ο αδελφός του εξάλλου είναι  συνταξιούχος και λαμβάνει  μικρή σύνταξη 350 ευρώ.

Ο πατέρας των προαναφερόμενων  , ο οποίος έπασχε από βαριά μορφή γεροντικής άνοιας, σε ηλικία 92 χρόνων και επτά μήνες πριν από το θάνατο του, μεταβίβασε με δωρεές εν ζωή δυο ακίνητα μεγάλης αξίας στις δυο κόρες της αλλοδαπής, χωρίς όμως στα παιδιά του που είναι  νόμιμοι κληρονόμοι να αφήσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο…

Ο ανάπηρος εξάλλου είχε έναν κοινό λογαριασμό με τον πατέρα του σε μεγάλη τράπεζα,  που κατά πληροφορίες το ποσό πλησίαζε τις 200.000 ευρώ και μετά τον θάνατο του πατέρα του κατέστη αποκλειστικά δικαιούχος.

Η διαχείριση

Ωστόσο σύμφωνα πάντα με όσα τίθενται υπόψη των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών, η γυναίκα  με ομάδα μαρτύρων συμβολαιογράφων και λοιπούς επισπεύτηκαν στο σπίτι του τον κατάκοιτο άντρα και τον έβαλαν να δηλώσει  ότι επειδή  δεν μπορεί να υπογράψει,  συμφωνεί όπως η ξένη  γυναίκα  να αναλάβει την διαχείριση των οικονομικών του,  διότι  η ίδια θα περιποιείτο και τους δυο άντρες…

Όμως, όπως αναφέρεται στη μήνυση, «η αλλοδαπή  αφού πέτυχε τα παραπάνω  δεν παρέχει καμία ουσιαστική υπηρεσία στους αναπήρους και ανήμπορους ανθρώπους, τους έχει εγκαταλείψει, απαγορεύει δε με τον ανάπηρο κάθε επικοινωνία, με τον μόνο που έρχεται σε επαφή είναι ο αδελφός του, στον οποίο δεν επιτρέπει  βοηθούμενος και από φίλους του να τον κατεβάσει από την σκάλα του σπιτιού και να τον μεταφέρει με το αναπηρικό αμαξίδιο στην τράπεζα και στην συμβολαιογράφο προκειμένου, να ανακαλέσει το πληρεξούσιο και να ενημερωθεί από την τράπεζα τι γίνεται με τις καταθέσεις του».

Σύμφωνα με το δικηγόρο ο οποίος εθελοντικά έχει  επιληφθεί της υπόθεσης,  ο ανάπηρος βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό, ενώ η αλλοδαπή  έχει φτάσει μέχρι του σημείου να ζητεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να διατάξει την εξέταση του άλλου αδελφού από ψυχίατρο γιατί κατά τους ισχυρισμούς της έχει πνευματικά προβλήματα.

 Κάτι τέτοιο έγινε στα μέσα του Δεκέμβρη, όταν ο δεύτερος αδελφός  συνοδεία αστυνομικών οργάνων μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, όπου οι εκεί ψυχίατροι διαπίστωσαν ότι ο άντρας δεν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα υγείας...

                                                                                                      

Η μήνυση που υπεβλήθη από

τον έναν εκ των δύο αδελφών

Τις τελευταίες ημέρες υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ. τη συγκεκριμένης περιοχής, από τον δεύτερο αδελφό κατά της αλλοδαπής και της κόρης της, με το αιτιολογικό ότι «διαπράττουν εις βάρος μας βαριά ποινικά εγκλήματα».

Αναλυτικότερα μεταξύ άλλων στη μήνυση που κατατέθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Ειδικότερα έπεισαν τον πατέρα μας που διένυε  το 92o έτος της ηλικίας του και επτά μόλις μήνες πριν τον θάνατο του και μεταβίβασε με δωρεά εν ζωή εις την δευτέρα (σ.σ. κόρη αλλοδαπής) περιουσιακό στοιχείο μεγάλης χρηματικής αξίας δηλαδή μονοκατοικία χτισμένη επί οικοπέδου 5 περίπου στρεμμάτων και στεγασμένους χώρους, υπόγειο, ισόγειο και πρώτος όροφος περίπου 200 τ.μ. Ο θάνατος του δωρητή επήλθε επτά  ακριβώς μήνες μετά την σύνταξη του συμβολαίου. Ακολούθως ο αδελφός μου που ήταν και είναι κατάκοιτος λόγω σοβαράς μορφής σκλήρυνση κατά πλάκας τον επισκέφτηκαν στην Αθήνα στο σπίτι του όπου διέμενε τότε και του υπέκλεψαν το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο,   το οποίο αποτελείται από είκοσι δαχτυλογραφημένες σελίδες και περιλαμβάνει τις εξής εντολές :

  • ·Να εισπράττει από το Δημόσιο (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) από οποιαδήποτε τράπεζα, οποιοδήποτε ταμείο και λοιπά την σύνταξη του που δικαιούται ο συνταξιούχος του Δημοσίου…
  • ·Να πωλεί, να μεταβιβάζει, να παραχωρεί και να παραδίδει κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή σε οποιοδήποτε τρίτο και προς τον εαυτό της ακόμη η πληρεξούσια με αυτοσύμβαση.
  • ·Να αγοράζει από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα…
  • ·Να δωρίζει για λογαριασμό του σε οποιοδήποτε ή στον εαυτό της η πληρεξούσια με αυτoσύμβαση με δωρεά εν ζωή ισχυρή και αμετάκλητη λόγω ιδιαίτερου ηθικού καθήκοντος.. (χωρίς να προκύπτει από πουθενά το ιδιαίτερο ηθικό καθήκον)
  • ·Να διαχειρίζεται την κινητή και ακίνητη περιουσία του…
  • ·Να τον εκπροσωπεί σε κάθε δοσοληψία… επίσης δίνει το δικαίωμα να αναλαμβάνει οποιεσδήποτε καταθέσεις του… είτε επ΄ ονόματι του είτε σε κοινό λογαριασμό …ειδικότερα να καταθέτει και να λαμβάνει χρήματα από τους κοινούς λογαριασμούς σε τράπεζα στο όνομα του 92χρονου.
  • ·Για την υπογραφή αυτού του πληρεξουσίου  επισκεύτηκαν τον εντολέα αδελφό μου στο σπίτι του  στην Αθήνα κουστωδία ανθρώπων με επικεφαλής  την φερόμενη ως συντάκτρια του πληρεξουσίου συμβολαιογράφο και τον ενημέρωσαν ψευδώς αν δέχεται να διορίσει πληρεξούσια την αλλοδαπή προκειμένου αυτή να διαχειρίζεται τα οικονομικά του να τους  περιποιείται με τον αδελφό του δηλαδή εμένα και να παίρνει από τις  τράπεζες χρήματα για να καλύπτει τα έξοδα μας και την αμοιβή της, αυτό και μόνο του είπαν και του υπέκλεψαν όλες τις άλλες εντολές οι οποίες βεβαίως δεν είχε λόγο ο αδελφός μου να τις χορηγήσει σε κανέναν.

Μετά από αυτήν την εξασφάλιση που πέτυχε η γυναίκα μετέφεραν τον αδελφό μου στο πατρικό μας,  σπίτι που δώρισε ο πατέρας μας και εκεί με άτυπο χρησιδάνειο εγκατασταθήκαμε και μένουμε.

Η αλλοδαπή λοιπόν διέπραξε και διαπράττει τα εξής εγκλήματα :

Α) Έχει αιχμαλωτίσει τον αδελφό μου σε μια κάμαρα του σπιτιού όπου τον κατακρατεί παράνομα και δεν επιτρέπει καμία επικοινωνία με αυτόν, ο μόνος που επικοινωνεί είμαι εγώ. Απαγορεύει να έρχεται στο σπίτι ο οποιοσδήποτε άλλος έστω και συγγενής, απαγορεύει σε εμένα να τον βγάλω από το σπίτι με βοήθεια συγγενών και φίλων να τον οδηγήσω στην τράπεζα και την συμβολαιογράφο. Αυτή η κατάσταση διαρκεί από τον μήνα Μάιο μέχρι και σήμερα. Στις αρχές Δεκεμβρίου επιχείρησα με δυο άτομα και ένα ταξί να πάρω τον αδελφό μου να τον μεταφέρω στην Τράπεζα και την συμβολαιογράφο για να ανακαλέσει το πληρεξούσιο. Δεν μας επέτρεψε. Ζήτησα την συνδρομή του Α.Τ. να έλθουν δύο όργανα και ενώπιον τους απείλησε ότι θα κάνει μήνυση σε όποιον μπει στο σπίτι. Είναι καταχωρημένο το γεγονός στο βιβλίο συμβάντων.

Β) Όλο τον μήνα Δεκέμβριο 2018 δεν μας παρέχει καμία βοήθεια στο σπίτι αν και έχει προς τούτο υποχρέωση, γιατί πληρώνεται, μας έχει αφήσει νηστικούς και κυρίως τον αδελφό μου, τον οποίο εγώ προσπαθώ να συντηρήσω από το ελάχιστο εισόδημα μου που είναι η σύνταξη μου των 350 ευρώ το μήνα. Αν και παρακρατεί τα βιβλιάρια καταθέσεων του αδελφού μου όπως και την σύνταξη που λαμβάνει αυτός ,τον αφήνει αβοήθητο που πληρώνεται για αυτό, τον έχει ένα μήνα ουσιαστικά νηστικό και βρώμικο ζώντας παρέα με τις ακαθαρσίες του, με άμεσο κίνδυνο για την ζωή του. Οι καταθετικοί λογαριασμοί των τραπεζών είχαν πριν από το πληρεξούσιο καταθέσεις 190.000 ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες που η ίδια η πρώτη των μηνυόμενων είχε δηλώσει.

Γ) Παρακρατεί παράνομα τα βιβλιάρια καταθέσεως των λογαριασμών του αδελφού μου, σε  παρ΄ότι την έχουμε καλέσει εγγράφως και προφορικά επανειλημμένα εν τούτοις συνεχίζει και τα παρακρατεί χωρίς δικαίωμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο αδελφός μου  να πάρει χρήματα από τις τράπεζες.

Δ) Στις 10/12/18 η πρώτη των μηνυομένων υπέβαλε αίτηση στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας και ζήτησε <<Να εισαχθώ και να παραμείνω σε δημόσιο θεραπευτικό κατάστημα ψυχικών παθήσεων>>, έχει εξετάσει και μάρτυρες και επιφυλάσσομαι να μηνύσω αρμοδίως όταν μου χορηγηθούν αντίγραφα από την Εισαγγελία. Μετά από αυτή την αίτηση οδηγήθηκα με συνοδεία αστυνομικών στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου οι ψυχίατροι που με εξέτασαν μου είπαν επί λέξη : << Πήγαινε στο καλό άνθρωπε μου>> και με άφησαν ελεύθερο.

Ε) Στις 12.12.2018 η αλλοδαπή  μας κλείδωσε την αυλόπορτα του κτήματος που είναι το σπίτι που μένουμε και ήταν αδύνατον να βγούμε από αυτό, ώστε να προμηθευτούμε φαγητό. Αναγκάστηκα να απευθυνθώ στην άμεση δράση γιατί δεν είχα μονάδες για να επικοινωνήσω με το Α.Τ… και με την επέμβαση του περιπολικού της αστυνομίας αναγκάστηκε να ανοίξει την πόρτα, την επόμενη το πρωί.

Ζ) Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 ημέρα παρασκευή κλείδωσε την αποθήκη που βρίσκεται ο καυστήρας του καλοριφέρ και δεν είχαμε θέρμανση. Απευθύνθηκα στο Α.Τ. όργανα του οποίου μας επισκέφτηκαν διαπίστωσαν τον λόγο της πρόσκλησης και ενώ την αναζήτησαν στο τηλέφωνο δεν την βρήκαν. Μετά από δυο ημέρες μας έκανε γνωστό ότι η αποθήκη είναι ανοιχτή, πλην όμως η δεξαμενή του πετρελαίου ήταν στεγνή, δεν φρόντισε με τα λεφτά μας να βάλει πετρέλαιο και έτσι καταχείμωνο είμαστε χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση κυρίως για τον ανάπηρο αδελφό μου ο οποίος είναι κατάκοιτος.

Τα πιο πάνω εγκλήματα που αναφέρω και περιγράφω διώκονται αυτεπάγγελτα είναι διαρκή και βρίσκονται εν τω πράττεσθαι όσο διαρκή η εγκληματική ενέργεια των μηνυόμενων και κάτι άλλο την προηγούμενη εβδομάδα απείλησε να στείλει εμένα στο ψυχιατρείο και τον αδελφό μου στο γηροκομείο.

Οι ανωτέρω εγκληματικές πράξεις τελέστηκαν από αμφότερες τις μηνυόμενες κατά συναυτουργία με βάση σοβαρά τεχνάσματα και άλλα νόμιμα ή παράνομα μέσα.  Κατατείνουν δε στο να αποκλείσουν τον αδελφό μου να λάβει νόμιμα μέσα όπως ανάκληση του πληρεξουσίου δια συμβολαιογραφικής πράξεως, ανάληψη χρημάτων χωρίς βιβλιάρια, προσβολή των παράνομων δωρεών και όλα αυτά εκμεταλλευόμενες την πλήρη σοβαρότατη αναπηρία του αδελφού μου του οποίου επιδιώκουν εκτός από την οικονομική αλλά και την βιολογική εξόντωση του για να επωφεληθούν στις πιο πάνω επιδιώξεις τους.

Στις 7/1/19 και περί ώρα 13.00 η πρώτη των μηνυόμενων με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου δήλωσε ότι ζήτησε διακοπή της ηλεκτροδότησης και παροχής νερού του διαμερίσματος που μένουμε. Μου ζήτησε δε ταυτόχρονα όπως εντός δύο ημερών να εγκαταλείψουμε το σπίτι. Το οποίο με δόλια και απατηλά μέσα παρέσυραν τον γέροντα πατέρα μας και το δώρησε στην δεύτερη των μηνυόμενων άγνωστο για πιο λόγο.

                                 Για αυτούς τους λόγους  Μηνύω τις ανωτέρω και

                                               ΖΗΤΩ

Την ποινική δίωξη και τιμωρία τους» .

Να αναφερθεί ότι όλα όσα παραπάνω  προκύπτουν από επίσημα δημόσια έγραφα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας.

                                                                                         

Τι ανάφερε  η αλλοδαπή σε εξώδικη διαμαρτυρία προς  τα δύο  αδέλφια

Στο μεταξύ σε  εξώδικη διαμαρτυρία που κοινοποίησε στα μέσα Δεκεμβρίου η αλλοδαπή προς τα δύο αδέλφια, μεταξύ άλλων επισημαίνονται τα εξής:

«Με κατάπληξη παρέλαβα την εξώδικη διαμαρτυρία –πρόσκληση και δήλωσή σας, την οποία μου κοινοποιήσατε μέσω δικαστικού επιμελητή. Σας δηλώνω ότι με τον πρώτο από εσάς έχω άριστες σχέσεις και δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά έχετε δώσει εσείς εντολή να συνταχτεί το εξώδικο προς εμένα. Το δε περιεχόμενο του πληρεξουσίου δεν είναι ψευδές, αντίθετα εσείς μου ζητήσατε να κάνω όσα αναφέρονται στο αναφερόμενο στην εξώδικό σας πληρεξιούσιο. Άλλωστε εάν πράγματι αυτό το πληρεξιούσιο είναι προϊόν απάτης και υποκλοπής, τότε αναρωτιέμαι για ποιο λόγο δεν έχετε κινηθεί νομικά για να διαφυλάξετε τα συμφέροντά σας. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να απαγορεύσω στον πρώτο εξ υμών να πάει οπουδήποτε, αλλά τελικά αυτός να κατάφερε να επισκεφτεί συνήγορο. Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατό να μην έχει ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία για την ανάκληση του συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου, η οποία είναι γνωστή σε κάθε νομικό παραστάτη, αφού δεν έχω ενεργήσει τόσο παράνομα. Μήπως λοιπόν το περιεχόμενο του ως άνω εξωδίκου έχει υπαγορευτεί αποκλειστικά από τον δεύτερο εξ υμών, με σκοπό να μπορείτε να διαχειριστείτε την περιουσία του αδελφού σας;».

Σύνταξη - Επιμέλεια: Κώστας Αντωνόπουλος
 
ΠΗΓΗ:protinews.gr

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.