ilia24.gr
Κυριακή, 06 Οκτωβρίου 2019 11:24

  Με αισιοδοξία ξανά στην Αμερική η Νικολία-ΦΩΤΟ

 

Με αισιοδοξία ξανά στην Αμερική η Νικολία

Με τις ευχές όλων μας να την συνοδεύουν ξεκινά για το ταξίδι στην Αμερική, από όπου είμαστε βέβαιοι ότι θα γυρίσει ξανά νικήτρια, η φίλη μας Νικολία Μωραίτη. Η υπόθεη της υγείας της είναι υπόθεση όλων μας και το γεγονός αυτό είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει σε θετική έκβαση, Την εμπιστευόμαστε στα χέρια του μάγου της ιατρικής  Dr. Laligam Sekhar   που συμπτωματικά (;) βρέθηκε τον Αύγουστο που μας πέρασε, μαζί με την οικογένειά του στην Αρχαία Ολυμπία συνοδευόμενος  από τον επίσης νευροχειρουργό κ. Τζωρτζίδη και βέβαια συναντήθηκε με την Νικολία.  Η ίδια πέρα από τις ευχαριστίες της προς όλους μετά  το πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης προς το πρόσωπό της,  εκφράζει την ευγνωμοσύνη της προς τον πανεπιστημιακό, τον νευροχειρουργό και πανω απ΄όλα άνθρωπο που αναλαμβάνει να την χειρουργήσει ξανά και  ειδικά για το «δώρο» της συνάντησή τους εδώ. Η ίδια η Νικολία γράφει για τη συνάντηση αυτή : 

 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 16 ΧΡΟΝΙΑ……. 18/08/2019 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Δε θα μπορούσα να φανταστώ ιδανικότερο τόπο για να συναντήσω μετά από 16 χρόνια έναν άνθρωπο που με τα μαγικά του χέρια μου έδωσε πίσω την υγεία και τη ζωή μου.

Έναν τόπο ενεργειακό που μάγεψε και μαγεύει με την αίγλη του ολόκληρο τον κόσμο. Έναν τόπο όπου το «εύ αγωνίζεσθαι» βρήκε την απόλυτη έκφρασή του και καθρεφτίζει σε μια συμβολική διάσταση πως για να είσαι στο βάθρο του νικητή της ζωής χρειάζεται αγώνας καθημερινός.

Ο όγκος εκείνος αφαιρέθηκε μα ο εφιάλτης ξαναγύρισε…. Είχα μεταβεί τότε στη Νέα Υόρκη και ο κορυφαίος νευροχειρουργός Dr. Laligam Sekhar είχε πραγματοποιήσει την επέμβαση. Με τον Dr. Sekhar όλα αυτά τα χρόνια είχα διατηρήσει επαφή κυρίως μέσω ενός άλλου εξαίρετου επιστήμονα νευροχειρουργού του κ.Φώτη Τζωρτζίδη που πρώτος είχε κάνει τη διάγνωση και με στηρίζει με κάθε τρόπο όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Dr. Sekhar πιστοποιώντας την υποτροπή του όγκου και έχοντας προγραμματίσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα ζήτησε να με δει. Εδώ θα πω…… το χιλιοειπωμένο …… «Το σύμπαν συνωμότησε» και βρέθηκε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον τόπο που ζω. Για μένα ήταν μεγάλη τιμή και ανακούφιση η παρουσία του και ανταποκρίθηκα με χαρά στο κάλεσμα του. Το ζεστό αγκάλιασμα του αλλά και η εξέταση που ακολούθησε απλά επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον ,την κατανόηση αλλά και την επιθυμία του να με βοηθήσει. Όσα λόγια και να πω δεν αρκούν για να περιγράψουν πως ένιωσα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που έγινε η γνωριμία με το γιο μου Δρόσο. Η εικόνα αυτή θα με συντροφεύει πάντα…..γιατί κλείνει τη λαχτάρα του γιου μου να με δει γερή αλλά και την ηθική δέσμευση του Dr. Sekhar απέναντι του πως θα με φροντίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

φωτο 2

Κορυφαίος επιστήμονας μα πάνω απ’όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ευαισθησία και σεβασμό για τους ασθενείς του και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Συνέβαλλε αποφασιστικά στο να αισθάνομαι ασφαλής και να συνεχίζω να ζω ως τώρα την κάθε μέρα μου με ποιότητα και αξιοπρέπεια.

Αυτή η συνάντηση μου έδωσε και πάλι τη σιγουριά και με γέμισε δύναμη για να δώσω έναν ακόμη δύσκολο αγώνα μεταβαίνοντας στο Σιάτλ αυτή τη φορά. Η επέμβαση αυτή δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη λόγω της πολυπλοκότητας και σπανιότητας του προβλήματος. Το να αφεθώ στα χέρια του Dr. Sekhar τότε αλλά και τώρα αποτελεί μονόδρομο.

Αυτή η αναπάντεχη ,λοιπόν, απόλαυση της φυσικής του παρουσίας στάθηκε καθοριστική και με γέμισε δύναμη και αισιοδοξία να ξεπεράσω, παντός είδους εμπόδια και να διεκδικήσω για μια ακόμη φορά την υγεία και τη ζωή μου.

Τέτοιες φωτεινές παρουσίες καταδεικνύουν πως η ανθρωπιά δεν έχει εκλείψει και οι δυνάμεις του καλού υπερτερούν.

Αυτή η ευτυχής συγκυρία της συνάντησης σε έναν τόπο που φιλοξένησε ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου ελπίζω πως θα είναι η αφετηρία για να βιώσω το θαύμα της δικής μου ζωής.….

φωτο 3

 

φωτο 4

 

ΠΗΓΗ:https://www.ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.