ilia24.gr
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 12:59

Και από την Δίβρη φέτος, το μήνυμα για την ειρήνη - Γιορτάστηκε η Διεθνής Ημέρα Ειρήνης (ΦΩΤΟ)

Με θέμα «Ειρήνη - Περιβάλλον - Πυρηνικά»

 

Το "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ"  υποδέχτηκε και φιλοξένησε με χαρά, τιμή και ικανοποίηση μια υψηλού ποιοτικού επιπέδου Εκδήλωση για την ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ που διοργάνωσαν η "Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία κατά της Πυρηνικής Απειλής" (Κλάδος της βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης Διεθνούς Οργάνωσης) και το ΠΑΔΟΠ.

Ομιλητές ήσαν, η Πρόεδρος των Γιατρών κατά των  Πυρηνικών κ. Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ και μέλος του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης κ. Πάνος Τριγάζης, η Γερμανίδα φοιτήτρια εκ μέρους των Γερμανών Γιατρών κατα των Πυρηνικών δ.Ρόζα Λίντε και ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης.

Το εκλεκτό ακροατήριο παρακολούθησε με προσοχή και θρησκευτική ευλάβεια τις ομιλίες και την προβολή εικόνων, για τις τραγικες συνεπειες των πυρηνικων στην ανθρωποτητα,  επί μιάμιση ώρα και φάνηκε πολύ εντυπωσιασμένο.

Παραβρέθηκαν, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκος Αγγελόπουλος, ο κ. Θόδ. Ντοάς ως εκπρόσωπος του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλαματιανού, ο Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης,  η Πρόεδρος της Κοινωνικής Δράσης "ΔΙΩΝΗ" κ. Βάσω Χαριτοπούλου. 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η σημαντική παρουσία εκλεκτών κυριών και κυρίων της Κοινωνίας του Πύργου, νεαρές επιστημόνισσες και φοιτήτριες από τα Τριπόταμα και ένας Τούρκος φοιτητής....

Την Διβρη εκπροσώπησαν επαξίως εκλεκτοί  συμπατριώτες που διαμένουν στην Αθήνα και ελάχιστοι εντόπιοι (λιγότεροι από τα δάκτυλα της μιας χειρός)..... Όμως συγκινητική ήταν η παρουσία δυο υπερηλίκων συμπολιτών.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι νεοεκλεγέντες Κοινοτικοί άρχοντες της Λαμπείας, οι Συλλογικοί πολιτιστικοί φορείς, η Εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και η νεολαία (φοιτητιώσα, μαθητιώσα κλπ) της κωμόπολης.

Μετά το πέρας της Εκδήλωσης, οι παρακολουθήσαντες γεύτηκαν γνήσιο διβριώτικο μπακλαβά, ρακί και αναψυκτικά και συνεχάρησαν τους ομιλητές και ευχαρίστησαν τους φιλοξενούντες...

Στη συνέχεια αρκετοί από τους ακροατές, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης "Αρχοντικό Πετραλιά", στο Βυζαντινό ναό της Αγ. Τριάδας και τον Τόπο Αναψυχής "Πάνω Γαβροβίκος-Λοζίσσος" 

Στη Δίβρη Ηλείας γιορτάστηκε

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ

Εις πείσμα "καιρών και ηθών"....

Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δίβρης Σωτήρης Σωτηρόπουλος μας καλωσόρισε, μετά ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ Πάνος Τριγάζης χαιρέτισε, ο Ζαχαρίας Τριγάζης μίλησε για τη σχέση του συνδικαλιστικού κινήματος με το ειρηνιστικό. η Rosa Emrich ενημέρωσε για τη δράση των φοιτητών και η Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου μίλησε για τον πυρηνικό κίνδυνο και την ανάγκη υπογραφής στον ΟΗΕ της TPNW για να γίνει ο κόσμος ασφαλέστερος για όλους.

Μήνυμα στην εκδήλωση και αντιπροσωπεία έστειλε και ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός. Παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης.

Πηγή: ilia24.gr

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.