Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 13:50

Έπεσε από το απορριμματοφόρο 40χρονη εργαζόμενη στην καθαριότητα του Δήμου Πύργου

 

Με τραύματα στο κεφάλι, ευτυχώς χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για την ζωή της, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Πύργου μια 40χρονη, η οποία εργάζεται στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, που χθες το πρωί,

κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε από το απορριμματοφόρο, κατά τη διάρκεια αποκομιδής στο Τ.Π. Αμπελώνα.

Η 40χρονη που είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου όπου και νοσηλεύεται, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Για το εργατικό ατύχημα, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, αναφέρει τα εξής:

«Ένα νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με ρυθμό που αυξάνεται ανησυχητικά στους Δήμους όλης της Χώρας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Μαΐου το πρωί εργαζόμενη στο τομέα της καθαριότητας τραυματίστηκε μετά από πτώση που είχε από απορριμματοφόρο κατά την διαδικασία της αποκομιδής.

Συγκεκριμένα η συνάδελφος φέρεται να ζαλίστηκε και να γλίστρησε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ευχόμαστε περαστικά στη συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση, θα είμαστε στο πλευρό της και της υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς.

Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκσυγχρονισμό στο μηχανολογικό εξοπλισμό και σύγχρονη προστασία στους εργαζόμενους με υλικά και μέσα ασφαλείας και υγιεινής».

Σχετικά Άρθρα