Ιαν 10, 2017

Συνέντευξη της «Ενότητας Εμπόρων» Πύργου ενόψει των εκλογών- Βίντεο

Δράσεις για επιβίωση με αξιοπρέπεια

Προσκλητήριο προς τους εμπόρους του Πύργου, να αφήσουν πίσω τους το παλιό και να δραστηριοποιηθούν για ένα αξιοπρεπές αύριο, σήμαναν με την συνέντευξη τύπου που έδωσαν στο «Επαρχείο» τα μέλη της παράταξης «Ενότητα Εμπόρων» Πύργου, ενόψει των επικείμενων εκλογών (Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου), για την ανάδειξη νέας διοίκησης στον Εμπορικό Σύλλογο. 

Μίλησαν ο κ.Σκουτέρης Σάκης, επικεφαλής της «Ενότητας Εμπόρων» με αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι (αλλά και οι καταναλωτές όπως τόνισε) στις μέρες μας.
Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστόπουλος Γιώργος αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Πύργου, τονίζοντας λειτουργούσε με 1200 άτομα και πλέον έχουν απομείνει γύρω στα 200, πράγμα που σημαίνει πως έχουν μειωθεί αισθητά τα έσοδα για την πόλη.
Ο κ. Πάνδής Δημήτρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάδειξης και αξιοποίησης του διαδικτύου αλλά και των σύγχρονων μέσων.
Η κ. Βλαχαντώνη έκανε αναφορά στην προσπάθεια για την ανάδειξη του Μουσείου Πύργου και την προσέλκυση τουριστών.
Τέλος, ο κ. Στρακόπουλος Τάσος αναφέρθηκε στα σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι.

Οι θέσεις της «Ενότητας Εμπόρων» Πύργου αναλυτικά.

“Ζούμε εδώ και χρόνια μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με πρωτόγνωρη και παρατεταμένη ύφεση, δυσβάστακτη για την αγορά, για τοεμπόριο, για τους καταναλωτές, για το σύνολο της χώρας.
Η περίοδος αυτή θα αξιολογηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως μια περίοδος που σηματοδότησε την ραγδαία αλλαγή του τρόπουζωής όλων των Ελλήνων, και μας οδήγησε σε κατάσταση συνεχούς αβεβαιότητας και συρρίκνωσης των εισοδημάτων μας, σε μιαελεύθερη πτώση χωρίς κανένα δίκτυ προστασίας!

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, εμείς θέλουμε να δράσουμε συλλογικά για ότι το καλύτερο στο εμπόριο του Πύργου μέσα στην αγορά μας.
Γνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι η νέα Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου που θα προκύψει από τις εκλογές, θα κληθεί να αντιμετωπίσειχρόνια και δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου μας.

Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» εκφράζει τους καθημερινά μαχόμενους συναδέλφους εμπόρους που αγωνιούν για την επιβίωση τωνεπιχειρήσεων και των οικογενειών τους.
Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» δεν συγκροτήθηκε μόνο για να συμμετέχει σε μια εκλογική διαδικασία, αλλά για να βάλει επιτέλουςμπροστά τα σοβαρά προβλήματα του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας. Και να συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της, να σταθεί αρωγόςστην Πυργιώτικη επιχείρηση.

Δεσμεύεται ότι, θα εργαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ποικίλα θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και την εξέλιξη του εμπορίου, όπωςκαι της πόλης μας, εν γένει”.

emporoi.purgou.sunenteuxi1

Σε αυτή την κατεύθυνση, θα εργαστεί, μεταξύ άλλων ώστε:

* Ενημέρωση και καταπολέμηση για το Παραεμπόριο
- Όλοι οι αρμόδιοι φορείς που διαμορφώνουν και αποφασίζουν, δηλαδή έχουν εξουσία, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, τα όργανα και οι υπηρεσίες ελέγχου, ΔιοικητέςΑστυνομίας, Λιμενικού, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εμπορίου, Δημοτικής Αστυνομίας, όλων των βαθμίδων, να σεβαστούν τους νόμους που υποχρεούνται να εφαρμόζουν.
Καθώς επίσης και κινήσεις προς τους καταναλωτές, να μην παρασύρονται από ανεύθυνες πρωτοβουλίες λαϊκισμού που, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα για αυτούς, πλήττουν ανεπανόρθωτα το ήδηαιμορραγούν νόμιμο στεγασμένο εμπόριο.

* Σταθερή, ξεκάθαρη και έμπρακτη θέση από το Δ. Σ. Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για την παραμονή του Τμήματος Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδωντου ΤΕΙ στην πόλη του Πύργου.
Καθώς επίσης, με άμεση στελέχωσή του με μόνιμο και επικουρικό επιστημονικό προσωπικό, με ενίσχυση με διοικητικό προσωπικό για γραμματειακή υποστήριξη, με βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, μεσυντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων, με εγκατάσταση πλήρους εργαστηριακού εξοπλισμού.
Κι ακόμα, με αναβάθμιση και εξέλιξη του ΤΕΙ Πύργου προς σταθερό στόχο την δημιουργία αυτόνομης σχολής.
Είναι επιτακτική ανάγκη, τόσο ο Σύλλογος μας κι όλα τα μέλη του, μαζί με κάθε συνδημότη μας, να δραστηριοποιηθούν και νε ενεργήσουν με κάθε δυνατό τρόπο προς αυτή την κατέυθυνση.

* Προσπάθεια ανάδειξης του Μουσείου Πύργου και προσέγγισης – προσέλκυσης τουριστών στην πόλη του Πύργου
- Η πόλη του Πύργου, έχει τις προϋποθέσεις να υποδεχθεί τουρίστες και να «συνδεθεί» με την κρουαζιέρα. Πρέπει, έστω και με τη μεγάλη καθυστέρηση που έχει προηγηθεί στο θέμα αυτό, να μπει επιτέλουςμέσα στον τουριστικό χάρτη! Πρέπει να γίνουν ενέργειες πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητα, από τόσους τουρίστες που φτάνουν στην περιοχή με κρουαζιερόπλοια ή και απότους τουρίστες που επισκέπτονται με γκρουπ την περιοχή.
Η ανάδειξη του Μουσείου της Δημοτικής Αγοράς Πύργου σαφώς και μπορεί να αυξήσει την επισκεψιμότητα.
Είναι ένας συγκεκριμένος αλλά και προσιτός τρόπος αύξησης της αγοραστικής δύναμης της πόλης, η αγορά της οποίας θα αναβαθμισθεί έτσι.
Ο Εμπορικός Σύλλογος, και μπορεί και πρέπει, να κινηθεί ανάλογα.

* Κοινωνική Αλληλεγγύη για τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου
- Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν προς το χειρότερο, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να μας χαρακτηρίζουν ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου μας.
Είναι έννοιες και διαχρονικές αξίες, που πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξη με την παροχή στήριξης και βοήθειας σε όλα τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου που έχουν ανάλογες ανάγκες. Π.χ., που στερούνταιπλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας, που έχουν “κόκκινα” δάνεια, κ.τ.λ.
Η βοήθεια σε αυτούς τους συναδέλφους μας, μέσα από Επιτροπή Στήριξης, είναι αναγκαία αλλά και ξεκάθαρη δέσμευση μας!

* Καθιέρωση και ανάπτυξη εκδηλώσεων ανά έτος
– Η κίνηση μας και τα μέλη της, προσπάθησαν ήδη πολύ για να φτάσουμε στην διεξαγωγή και την κατοχύρωση πλέον της “Λευκής Νύχτας”. Είναι νωπή, και στα μάτια και στο μυαλό μας , η μεγάλη επιτυχίακαι η τεράστια κοσμοσυρροή που υπήρξε στην πόλη μας, όταν επιτέλους έγινε κι εδώ!
Αν μπορούσε σε ...ένα χαρτί να αποτυπωθεί η εικόνα της μαγικής αυτής βραδιάς, θα ισοδυναμούσε με χιλιάδες λέξεις!
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στο πλαίσιο αυτό, αλλά και δημιουργώντας ακόμα καλύτερες συνθήκες, όπως και άυξηση ανάλογων εκδηλώσεων.
Πάντα με στόχο το καλύτερο για το επιχειρείν! Μέσα από την αύξηση της επισκεψιμότητας και την προβολή της επιχειρηματικότητας. Στοιχεία που είναι πρωταρχικά για μας!

* Ανάδειξη και αξιοποίηση Διαδικτύου και σύγχρονων μέσων
- Ακολουθώντας και την εξέλιξη αλλά και τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής, για την άμεση, έγκαιρη και αποτελεσματική ενημέρωση, επικοινωνία και συνεργασία των μελών του Συλλόγου μας, απαιτείται ηδιαδικτυακή πρόσβαση.
Τόσο με άρτια ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου, όσο και με αξιοποίηση κάθε ανάλογου “εργαλείου” γενικότερα, οι ενέργειες για την ενημέρωση των συναδέλφων για κάθε διευκόλυνση τους (αλλάενημέρωση και των καταναλωτών επίσης) πρέπει να είναι οι ενδεδειγμένες και στον τομέα αυτόν.

* Συμμετοχή και συσπείρωση όλου του Εμπορικού κόσμου
- Η κίνηση μας «Ενότητα Εμπόρων» έχει βάλει μέσα στους κύριους στόχους της, την συλλογικότητα και την αυξημένη ενεργή συμμετοχή. Και καλεί όλους τους συναδέλφους, είτε είναι μέλη είτε πρόκειται ναεγγραφούν προσεχώς στον Εμπορικό Σύλλογο, να την πλαισιώσουν και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις ανοιχτές και δημοκρατικές της διεργασίες.
Σας καλούμε όλους, για να κάνουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, πραγματικό σύλλογο όλων των μελών του!
Που να λειτουργεί με ουσιαστικές διαδικασίες, να καλεί σε συνελεύσεις για τα μεγάλα προβλήματα μας όποτε αυτό είναι αναγκαίο, με μαζική συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του.
Δράσεις του Δ.Σ. που για να έχουν επιτυχία πρέπει να στηριζόμαστε στην καθημερινή επαφή και ανταλλαγή ιδεών και αποφάσεων με όλα τα μέλη μας!
Αυτό άλλωστε είναι το μεγάλο όπλο που διαθέτει, η δύναμη ΟΛΩΝ των συναδέλφων!
Μόνο με την ενότητα, τη σύμπνοια και τη συνοχή μπορούμε να πάμε μπροστά!
Η συμμετοχή είναι άλλωστε υποχρέωση όλων μας.
ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!

“Η κίνηση μας “Ενότητα Εμπόρων” αφήνει πίσω ‘’ΤΟ ΠΑΛΙΟ’’, αφήνει πίσω την εσωστρέφεια και ξεκινάμε τη ΔΡΑΣΗ, αφού αναγνωρίζουμε ότι ΑΛΛΑΞΕ και η ΕΠΟΧΗ.
Με σημαία μας, τη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τη ΔΥΝΑΜΗ μας και την απόφασή μας για ΔΡΑΣΗ, βάλαμε τα θεμέλια στην υγιή εμπορική κίνηση μας, με στόχο την αναβάθμιση του Συλλόγου μας και της αγοράς μας!
Συνάδελφοι Έμποροι,
Η αγορά πρέπει να ζήσει, και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε γι’ αυτό! Για ένα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΑΥΡΙΟ!
Καλούμαστε όλοι, ΝΑ ...ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ!”

 

Πηγή:ilia24.gr

πολιτισμος

Στοιχεία Επικοινωνίας