Ιαν 11, 2017

Τέλος καλό, όλα καλά για τους Καναδούς τουρίστες

Εντοπίστηκαν έξω από το Δραγώγι Ανδρίτσαινας πριν πέσει η νύχτα

Σώοι μέσα στο αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα, χθες, οι δυο 25χρονοι Καναδοί που είχαν καλέσει για βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης (112) νωρίτερα το απόγευμα καθώς είχαν χαθεί κοντά στο χωριό Δραγώγι του Δήμου Ανδρίτσαινας.
Αμέσως μετά την κλήση τους ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και εν συνεχεία τρεις πυροσβέστες με όχημα από την Π.Υ στην Κρέστενα ξεκίνησε για την αναζήτησή τους. Ταυτόχρονα έφευγε από τον Πύργο προς το σημείο της επιχείρησης ο διοικητής της Π.Υ Νίκος Σπαής.
Στην Π.Υ στην Κρέστενα είχε σημάνει συναγερμός. Τον συντονισμό της επιχείρησης είχε ο αναπληρωτής προϊστάμενου Κώστας Δρακόπουλος. Με τη βοήθεια διερμηνέα, άρχισαν να επικοινωνούν με τους δυο τουρίστες, προκειμένου να τους δίνουν πληροφορίες για τον εντοπισμό τους, ενώ επικοινώνησαν και οι ίδιοι μέσω του GPS του κινητού τους με την Αστυνομία προκειμένου να διευκολύνουν όσους επιχειρούσαν…
Σημαντική βοήθεια στον εντοπισμό τους έδωσαν ( και δεν είναι η πρώτη φορά) οι εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας, που γνωρίζουν κάθε σπιθαμή γης στην ευρύτερη περιοχή.
Τελικά εντοπίστηκαν, πριν πέσει η νύχτα και οι κλιματολογικές συνθήκες επιδεινωθούν, λίγο έξω από τον οικισμό του Δραγωγίου, όπου είχε κολλήσει το αυτοκίνητό τους.
Ήταν και οι δυο πολύ καλά στην υγεία τους και μάλιστα χαρούμενοι από το αίσιο τέλος της περιπέτειάς τους, με τις σωστές κατευθύνσεις που τους δόθηκαν, συνέχισαν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους που ήταν η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας…

 

Πηγή:ilia24.gr

πολιτισμος

Στοιχεία Επικοινωνίας